Scholing vaardigheid counseling prenatale screening

Van november 2017 tot 2019 zal ik gedurende twee jaar regelmatig door het land rijden om op heel veel plekken de scholing Counseling Prenatale Screening vorm te geven. Ik doe dit namens de Hoge School Zuyd.

Elke zorgverlener die cliënten prenataal counselt is verplicht minstens eens in de 2 jaar een dergelijke scholing te volgen. De groepen zijn ongeveer 12 personen groot en we werken met een trainingsactrice die een aantal maal de rol van zwangere speelt.

Insteek

Tijdens de training zal de nadruk liggen op het écht helpen van de cliënt, in tegenstelling tot het puur overdragen van informatie. Veel deelnemers ervaren dit als lastig want er wordt een beroep gedaan op de professional als counselor in de breedste zin van het woord. Daarom gaan we stap voor stap met elke deelnemer op zoek waar een verbetering te halen valt.

Het is ontzettend leuk om weer vanuit een andere invalshoek op zoveel plaatsen te komen. En verloskundige professionals te ontmoeten die gedreven met hun vak bezig zijn.

Scholingen die gepland of reeds gegeven zijn in 2017 en 2018: Nijmegen (5x), Den Haag-Nootdorp, Geldrop (Asten), Westelijke Mijnstreek, Vriezenveen (3x), Lent (2x), Ede, Roermond (2x), Alphen aan de Rijn, Tilburg en Eindhoven.

 

Meer informatie over de scholing is hier te vinden.